EKSPERTI ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU

Dobrodošli u našu bazu stručnjaka, preduzeća i institucija/organizacija za podršku u oblasti digitalne transformacije! Ovdje ćete pronaći širok spektar stručnjaka, kompanija i institucija koje su specijalizovane za digitalnu transformaciju i pružaju različite usluge u ovoj oblasti. Bez obzira da li tražite stručnjake za implementaciju novih tehnologija, savetovanje o digitalnoj strategiji ili podršku u obuci osoblja, ovdje ćete naći sve potrebne resurse. Naša baza vam pruža jednostavan i efikasan način da pronađete partnera koji vam može pomoći u ostvarivanju vaših ciljeva digitalne transformacije. 

U današnjem ubrzanom tehnološkom okruženju, digitalizacija preduzeća postala je ključna strategija za opstanak i rast. Prepoznavanje važnosti digitalne transformacije omogućava preduzećima prilagođavanje poslovanja savremenim zahtjevima, povećanje efikasnosti, smanjenje troškova i stvaranje održive konkurentske prednosti.

Digitalizacija preduzeća ne odnosi se samo na implementaciju tehnologije, već na sveobuhvatan pristup transformaciji poslovanja. To uključuje integraciju digitalnih tehnologija u sve aspekte poslovanja, promjene radnih procesa, kulturu preduzeća i način komunikacije sa klijentima i zaposlenima. Ključni elementi digitalne transformacije obuhvataju investicije u modernu tehnološku infrastrukturu, efikasno upravljanje podacima, automatizaciju procesa te podsticanje kulture inovacija i agilnosti. Ovi elementi zajedno čine temelj za uspješnu digitalizaciju.

 

Explore the database and take your business to the next level!

SPOLJNOTRGOVINSKA

KOMORA BIH

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (STK BiH) predstavlja ključni institucionalni stub za promociju i podršku međunarodnoj trgovini unutar Bosne i Hercegovine. Kao nezavisna organizacija, STK BiH posvećena je unapređenju poslovnog okruženja kroz jačanje veza s međunarodnim tržištima, pružajući usluge kao što su savjetovanje, obuka, informisanje i podrška pri poslovnim pregovorima. Kroz različite programe i inicijative, STK BiH radi na promociji izvoznih mogućnosti domaćih kompanija, olakšavanju uvoza i izvoza, kao i povećanju konkurentnosti bh. privrede na globalnom tržištu.

PRIVREDNA KOMORA RS

Privredna komora Republike Srpske (PKRS) je ključna institucija za promociju ekonomskog razvoja i podršku privrednicima na teritoriji Republike Srpske. Kao nezavisna organizacija, PKRS se fokusira na pružanje podrške domaćim kompanijama kroz različite programe, usluge i inicijative. Ova komora aktivno radi na jačanju poslovnih veza, promociji investicija, razvoju trgovinskih odnosa i unapređenju poslovnog okruženja u Republici Srpskoj.

RAZVOJNA AGENCIJA

GRADA PRIJEDORA

“PREDA

Razvojna Agencija PREDA predstavlja ključnog partnera za preduzeća koja teže unapređenju i razvoju svojih poslovnih aktivnosti. Kroz svoje raznovrsne programe i inicijative, PREDA pruža podršku preduzećima u različitim fazama razvoja, od početnih koraka do postizanja održivog rasta.

Agencija nudi širok spektar usluga i resursa koji omogućavaju preduzećima da steknu potrebna znanja, veštine i resurse za uspešno poslovanje u savremenom poslovnom okruženju. Ovo uključuje savetovanje i mentorstvo, edukativne programe, pomoć u pristupu finansijskim sredstvima i tržištima, kao i podršku u procesima inovacije i digitalne transformacije.

PREDA je prepoznata kao pouzdan partner preduzećima zbog svoje stručnosti, angažovanosti i posvećenosti podršci lokalnom privrednom razvoju. Kroz svoj rad, agencija doprinosi jačanju konkurentnosti preduzeća, podsticanju ekonomskog rasta i stvaranju održive poslovne klime u regionu. 

RAZVOJNA AGENCIJA

REPUBLIKE SRPSKE

(RARS)

Razvojna Agencija Republike Srpske (RARS) pruža neophodnu podršku preduzećima u Republici Srpskoj u njihovom razvoju i unapređenju. Kroz raznovrsne programe i inicijative, RARS omogućava preduzećima da ostvare održiv rast, nudeći im pristup znanju, veštinama i resursima potrebnim za uspeh u savremenom poslovnom okruženju. Agencija je nadležna za pružanje stručnih usluga za podsticanje osnivanja, poslovanja i razvoja MSP, pružanje stručnih usluga u cilju podsticanja ulaganja u MSP, podršku uspostavljanju preduzetničke infrastrukture, podršku inovatorskoj djelatnosti, stimulisanje stvaranja novih proizvoda i uvođenja novih tehnologija.

DEUTSCHE

GESELLSCHAFT

FÜR INTERNATIONALE

ZUSAMMENARBEIT

(GIZ)

DEUTSCHE GESELLSCHAFT FÜR INTERNATIONALE ZUSAMMENARBEIT (GIZ) ima značajnu ulogu u podržavanju razvoja Bosne i Hercegovine kroz različite projekte podrške preduzećima. Kao organizacija posvećena internacionalnoj saradnji, GIZ radi na unapređenju privrede i održivog razvoja u BiH.

Kroz svoje projekte, GIZ pruža podršku malim i srednjim preduzećima kroz različite inicijative, uključujući obuku, mentorstvo, tehničku pomoć i pristup finansijskim sredstvima. Osim toga, GIZ radi na jačanju poslovnog okruženja kroz unapređenje regulative, podsticanje inovacija i promovisanje održivog razvoja.

RAZVOJNI PROGRAM

UJEDINJENIH

NACIJA (UNDP)

UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj) ima značajnu ulogu u podržavanju Bosne i Hercegovine kroz širok spektar inicijativa usmjerenih na unapređenje ekonomskog, socijalnog i ekološkog razvoja. Kao organizacija koja se bavi razvojem, UNDP radi na jačanju institucionalnih kapaciteta, promovisanju inkluzivnog rasta i podsticanju održivog razvoja u BiH.

Kroz svoje projekte i programe, UNDP podržava Bosnu i Hercegovinu u mnogim oblastima, uključujući ekonomiju, socijalnu zaštitu, zaštitu životne sredine, vladavinu prava i ljudska prava. U kontekstu ekonomskog razvoja, UNDP pruža podršku preduzećima kroz različite inicijative, kao što su poboljšanje poslovnog okruženja, podsticanje inovacija, razvoj malih i srednjih preduzeća, te stvaranje održivih izvora prihoda.

Pored toga, UNDP radi na izgradnji kapaciteta javnih institucija, podržava lokalni razvoj i jačanje socijalne kohezije, te promoviše inkluzivnost i jednakost u svim segmentima društva.

USAID U BIH

USAID (Američka agencija za međunarodni razvoj) igra značajnu ulogu u podržavanju Bosne i Hercegovine kroz različite programe i projekte usmjerenje na unapređenje ekonomskog, socijalnog i demokratskog razvoja. Kao jedan od najvećih donatora u BiH, USAID radi na jačanju institucionalnih kapaciteta, promovisanju ekonomske održivosti, promovisanju inkluzivnog rasta i izgradnji stabilnih demokratskih institucija.

Kroz svoje aktivnosti, USAID podržava Bosnu i Hercegovinu u različitim sektorima, uključujući ekonomiju, zdravstvo, obrazovanje, vladavinu prava, zaštitu životne sredine i ljudska prava. U kontekstu ekonomskog razvoja, USAID pruža podršku preduzećima kroz različite programe, kao što su unapređenje poslovnog okruženja, podsticanje privatnog sektora, razvoj malih i srednjih preduzeća, te podršku inovacijama i preduzetništvu.

Pored toga, USAID radi na jačanju demokratskih procesa, promovisanju dobrog upravljanja, podršci civilnom društvu i izgradnji kapaciteta javnih institucija.