Pozivnica za preduzeća/
institucije/ustanove za učešće na radionici „Uvod u zakon o zaštiti ličnih podataka“

0 Comments

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora, PREDA-PD u sklopu projekta „REPRO – Obezbjeđivanje podrške poslovanju i izvozu kompanija iz drvoprerađivačkog sektora u prijedorskoj regiji kroz kreiranje resursnog centra“ organizuje jednodnevnu online radionicu “Uvod u Zakon o zaštiti ličnih podataka ” putem zoom platforme 31.05.2021. godine sa početkom u 10h.

Radionica “Uvod u Zakon o zaštiti ličnih podataka” ima za cilj da polaznicima/učesnicima bez prethodnog znanja i iskustva u području zaštite ličnih podataka pruži osnove GDPR-a u mjeri koliko je potrebno za shvatanje vlastitih odgovornosti u zaštiti ličnih podataka, u kontekstu redovnih radnih zadataka, a koji se odnose na pravni okvir, obradu i postupanje sa dokumentacijom koja sadrži lične podatke radnika i sl.

Ovo je kod nas nova oblast sa kojom se moraju upoznati sva privredna društva, finansijske institucije, javne ustanove, institucije svih nivoa vlasti i drugi subjekti u Bosni i Hercegovini koji su obveznici primjene i kontrolori provođenja odredbi Zakona o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine. Takođe, Uredbom Europske unije o zaštiti ličnih podataka, poznatijom kao GDPR, definisane su i obaveze pravnim licima iz BiH koji imaju klijente u državama članicama EU.

Agencija poziva sve institucije/društva/ustanove da se upoznaju sa osnovnim pravilima i obavezama vezanim za ovu oblast. Za prisustvo na ovom događaju registrujte se na ovom linku. Broj učesnika je ograničen.

Link za prijavu na zoom platformu će biti dostavljen nekoliko dana prije početka događaja.

Radionica je omogućena kroz projekat “REPRO” čiji je cilj jačanje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora na području Prijedora, kroz inovativne pristupe i unaprjeđivanje poslovne saradnje i umrežavanja. Ukupna vrijednost ovog projekta je preko 374.000 KM, od čega je Evropska unija kroz EU4Business projekat u Bosni i Hercegovini osigurala bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 300.000 KM. Projekat realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, u partnerstvu sa Klasterom „DRVO-PD“ i preduzećem „Gavranović“ d.o.o. Prijedor.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH koji podržava SR Njemačka. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.